TREENINGUD

Treeningud toimuvad Tallinnas iga
teisipäev (20:00-22:00),
neljapäev (19:00-21:00),
pühapäev (19:00-21:00)
Sparta spordiklubi ruumides.
Esimene kord Spartas tasuta!

Indrek Järv
Bujinkan Shihan, 15. dan
info@bujinkan.ee
Telefon: +372 52 86 609

Kui on küsimusi, kontakteeru julgelt!
   

Tugevus nõrkuse vastu

Oletagem, et te olete rünnakust pääsemiseks teinud liigutuse puusaga. Mida te pärast seda ette võtate? Kasutage alati oma jõudu teise nõrkuse vastu, ärge hakake kunagi ründajaga jõudu katsuma. Mõnikord võib ka kõige tugevam inimene endast veel tugevamaga kokku sattuda. Kui te kunagi ei looda oma tugevusele, vaid ründate vastase nõrku kohti, ei saada teist kunagi jagu. Alati on kasulikum veenda kedagi kallaletungist loobuma kui hakata temaga võitlema. Kui kaalul on teie elu, siis on asjakohane kasutada eluohtlikke võtteid.

 

Järgmised punktid on väga tundlikud ja nende kasutamine ei nõua teilt erilist pingutust. Kuna nende ründamine võib tõsiseid vigastusi tekitada või isegi surma põhjustada, võib seda teha üksnes õigustatud juhtumitel. Harjutage neid punkte õrnalt ja väga ettevaatlikult ära kasutama, see oskus on teile vajalik üksnes enesekaitseks.

 

Inimese kehal on palju „nõrku punkte“. Alustan mõne kõige silmnähtavama kirjeldamisest. Peaaegu kõik teavad, kui tundlik on meeste kubemepiirkond ja kui suurt valu teeb isegi kerge löök/riive sinna. Sama tundlik on see piirkond ka naistel. Harilikult on väga tõhus, kui tabame kubet käe või põlvega. Teiseks „nõrgaks kohaks“ on silmad. Silmi ümbritsev luukude on samuti väga valutundlik. Kasutage sõrmi, võtmeid või mingit muud kõva asja suskamiseks ja sellest on abi. Samuti saate enesekaitseks kasutada vastase kõrvu, veel üht „nõrka kohta“. Suur osa tasakaaluaistinguist paikneb sisekõrvas ning purunenud trummikile peatab ka kõige agressiivsema ründaja. Trummikile võib purustada, kui tassikujuliselt kumerdatud labakäega vastu kõrva lüüa. Üks ninjutsu koolkond  nimetab silmi, kõrvu ja kubet „kolmeks juveeliks“.

 

Väga haavatav kehapiirkond on kael. Kaela läbivad paljud närvid ja tähtsad arterid, mis asetsevad otse nahapinna lähedal. Kaela mõlemal küljel on unearter, mille kokkusurumine katkestab aju verevarustuse. Inimene kaotab teadvuse kolme sekundiga. Veel mõni sekund (ilma verevarustuseta) võib põhjustada surma. Isegi põrutus või kerge löök vastu unearterit võib kaasa tuua teadvusekaotuse.

 

Keha esipoolel, kus kael liitub rindkerega, kõrisõlme all on väike lohk. Kui suruda sõrm sellesse lohku, keerata ja lükata allapoole, on inimene väga kiiresti põrandal maas, isegi kui te vaid õrnalt vajutasite.  Kaela ja rindkere ühinemiskohas on teisigi väga tundlikke punkte. Kui te seda piirkonda kombite, siis leiate valulised kohad, mis tunduvad nööride või köitena. Nendele vajutamine põhjustab tugevat valu.

 

Veel üks kasulik piirkond on mõlemal pool kõri. Suruge sõrm või mitu sõrme lihase ja hingetoru vahele. See võte ei nõua mingit jõudu, miks mitte proovida. Kõrva all, kus kõrv kinnitub lõuapärale, paikneb närv. Vajutage lõualuu taha. See on väga valuline punkt, mida te saate kasutada, et kontrollida ründaja pead. Eriti kasulik on see punkt siis, kui ründaja teid seljatagant kägistab.

 

Ed Martin

 

Käesolev artikel on tõlgitud ja avalikustatud siin Ed Martin’i kirjalikul loal.


Mar 03, 2012 | Category: Artiklid | Comments: none