TREENINGUD

Treeningud toimuvad Tallinnas iga
teisipäev (20:00-22:00),
neljapäev (19:00-21:00),
pühapäev (19:00-21:00)
Sparta spordiklubi ruumides.
Esimene kord Spartas tasuta!

Indrek Järv
Bujinkan Shihan, 15. dan
info@bujinkan.ee
Telefon: +372 52 86 609

Kui on küsimusi, kontakteeru julgelt!
   

Nõrgad kohad

Mitmete „nõrkade kohtade“ hulgas on ka sõrmed. Sõrmed on hõlpsasti kättesaadavad ja kergesti haaratavad. Eraldi võttes on neil vähe jõudu. Kui te saate kätte vaid ühe sõrme ja painutate seda tahapoole, kuhu sõrm oma ehituse tõttu ei saa liikuda, siis te võite vähese jõupingutusega ka tugevaimat inimest kontrollida. Seda võtet kasutades on väga tähtis ka sama käe ranne oma teise käe haardesse võtta. Kui te vastase rannet kinni ei hoia, saab ta kätt keerates end sõrmelukust vabastada.

 

Sõrmeotstes küünte alusel on küünenahad. Kui te oma küüne (vastase) küünenaha alla surute, teete te piinavat valu, ja kui annate võimaluse, tõmbab teine oma käe eemale. See on väga tõhus, kui satute kokku inimesega, kes otsustab teid hirmutada, muljudes käteldes väga tugevasti teie kätt. Pange oma vaba/teine käsi tema käe peale ja suruge pöidlaküüs tema pöidlanaha alla. Haare lõdveneb silmapilkselt. Kui sellest ei piisa, võtke vaid ta pöial, niipea kui see lõtvub, ja painutage tahapoole lukku. Kõik see sünnib teie käe varjus ja keegi teine ei märkagi, mida te teete. Mida tugevamalt te tema pöialt väänate, seda suuremat valu ta tunneb. See on talle heaks õppetunniks!

 

Närvid kulgevad kehas üldjoontes vastavalt luude asetusele. Kui te torkate mingi kõva eseme, nagu võtmed, sõrme, pastaka vms luuotsa alla, tabate te harilikult (mõnd) närvi. Seda pole küll niisama lihtne teha kui kasutada mõnd teist punkti, millest ma olen kirjutanud, aga väärib siiski mainimist. Tuleb kasutada seda, mis on kättesaadav.

 

Igaühe käsivarte all, eriti kaenlaaugu lähedal, on näha roided. Selles kohas ei kaitse roideid lihasmass. Iga kõva ese, mille te kaenla all ribidesse torkate, teeb suurt valu, sunnib vastast reageerima. Üldiselt juhib valu inimese tähelepanu kõrvale ja ta liigub valu tekitajast eemale. Seda teades saab inimest tasakaalust välja viia. Tasakaalu kaotanult pole vastasel jõudu teid rünnata. Teine elutähtis punkt asetseb kõrgel kaenlaaugus. Viige oma käsi otse õlavarre alla ja suruge rinnakorvile suunaga keha keskme poole. See on piinarikas; on vähe neid, kes ei hüppa/astu eemale. Ma hoiatan kõiki, kes tahavad neid punkte proovida ja tegevusi harjutada: TEHKE SEDA AEGLASELT JA VÄGA ETTEVAATLIKULT. Need ei ole mängimiseks ning kirjeldatud võtted võivad põhjustada tõsiseid vigastusi inimestele, kelle peal te neid rakendate.

 

Kompige luude ehitust rinnakorvi ülaosas, eriti rangluud. Märkasite, kuidas see välja ulatub? Kui te surute oma sõrmed ülaltpoolt rangluu taha, teeb see tugevat valu. Peale selle: et rangluud murda, läheb tarvis vaid 8-10 naelast (3-4 kg-list) survet. Murtud rangluu muudab vastava käsivarre täielikult liikumatuks, st kasutuks. Kui olukord on tõesti tõsine, kui teie turvalisus on ohus, murdke rangluu. Ma ei taha julgustada vägivaldselt käituma, ent on olukordi, millal see on ainus valikuvõimalus, et mitte lasta endaga elajalikult käituda. Kellelgi ei ole õigust teid vigastamis- või tapmiskavatsusega rünnata. Teil pole mitte ainult õigus, vaid ka kohustus end kaitsta.

 

Ed Martin

Käesolev artikel on tõlgitud ja avalikustatud siin Ed Martin’i kirjalikul loal.


Feb 23, 2012 | Category: Artiklid | Comments: none